06-53215631 info@toedoen.nu

Wat is het IPCC rapport en waarom is het nú urgent?

n
12 augustus 2021

Het zal je niet ontgaan zijn in de media; hét IPCC rapport. Maar wat is het IPCC Rapport en waarom is het nú urgent?

IPPC staat voor Intergovernmental Panel on Climate Change, oftewel het VN-klimaatpanel. Hun doel is de beschikbare kennis op het gebied van klimaat, klimaatverandering en de gevolgen in kaart te brengen. Het IPCC rapport is dé wetenschappelijke basis voor het klimaat(verandering) beleid. Een alarmerend rapport; Klimaatverandering gaat ongekend snel met verstrekkende gevolgen. Geen vrolijk “nieuws”, een “final wake-upcall”.

Er is helaas geen weg terug, maar gelukkig nog wel een weg voorwaarts. De grootste uitdaging is de oorzaken van klimaatverandering snel aan te pakken; ons gedrag, de (energie)transitie, daadkracht en essentiële samenwerkingen om de CO2 uitstoot te verminderen. De hoogste tijd voor ambitieuzere klimaatdoelen en concrete acties. Op naar Glasgow eind oktober, de cruciale  klimaatconferentie van de Verenigde Naties. Daar zal dit rapport de wetenschappelijke bijdrage leveren aan de klimaatonderhandelingen.

Zie deze heldere video over het belang van het IPCC rapport.

 

#toedoen #communicatie #klimaatadaptatie #energietransitie #duurzaamheid #klimaatcommunicatie #duurzaamondernemen #positieveimpact

Recordopbrengst stroom uit duurzame bronnen

Recordopbrengst stroom uit duurzame bronnen

Recordopbrengst stroom uit duurzame bronnen: afgelopen week is voor het eerst meer dan helft van alle gebruikte elektriciteit in Nederland uit hernieuwbare bronnen afkomstig. Dit blijkt uit cijfers van de website Energieopwek.nl, een website die is verbonden aan het...

Lees meer

cases die ertoe doen

opdrachten waar we trots op zijn

Evenement Social Impact Night (The Impact Days)

60 sociale ondernemers bijeengebracht tijdens de Social Impact Night. Het kick-off evenement van The Impact Days in Haarlem. Toedoen verzorgde het gehele communicatieproces rondom het evenement.

Bekijk het project

Animatie Verduurzaming appartementen

Het versnellen van de energietransitie door het proces van verduurzaming bij VvE’s te vereenvoudigen en inzichtelijk te maken. Toedoen ontwikkelde een animatie waarmee bestuurders en beheerders inzicht krijgen in het proces.

Bekijk het project

Responsive website P'titPouss

Hoe maak je jouw initiatief op een inspirerende manier zichtbaar? Toedoen ontwikkelde voor deze vraag een frisse website voor het digitale onderwijspakket van P’titPouss.

Bekijk het project