06-53215631 info@toedoen.nu
Actieprogramma Impact Ondernemen Haarlem met 2 jaar verlengd

Verlenging Actieprogramma Impact Ondernemen in Haarlem

Goed nieuws voor impact ondernemers in Haarlem: het Actieprogramma Impact Ondernemen Haarlem wordt met 2 jaar verlengd! Dat is op 4 juni 2024 besloten door het College. Het programma loopt nu door tot en met 2026.

Actieprogramma Impact Ondernemen Haarlem met 2 jaar verlengd

Actieprogramma Impact Ondernemen Haarlem met 2 jaar verlengd

Impact ondernemers zijn ontzettend belangrijk voor de stad

Zij nemen een maatschappelijke uitdaging als uitgangspunt en vinden daar door te ondernemen oplossingen voor. Zo bakt het Appeltaart Imperium bijvoorbeeld 250 appeltaarten per week met cliënten uit de geestelijke gezondheidszorg. Door hun cliënten de juiste begeleiding en een goede werkomgeving te bieden, creëren zij voor ongeveer 40 mensen een arbeidsplaats. Of wat dacht je van de Fietskoerier Haarlem. Door alle pakketjes met de fiets rond te brengen, rijden er minder busjes door onze straten en dat scheelt veel uitstoot en verkeersopstoppingen. Impact ondernemers leveren dus niet alleen een bijdrage aan de economie maar ook aan het verbeteren van onze leefomgeving. Daarom is de verlening van het Actieprogramma Impact Ondernemen zo’n enorme opsteker voor de stad!

Het Actieprogramma Impact Ondernemen Haarlem 2020-2024

In co-creatie met meer dan dertig sociaal ondernemers, onderwijzers, onderzoekers, ambtenaren en andere betrokken Haarlemmers in het Actieprogramma in 2020 tot stand gekomen. Er werden vijf actielijnen geformuleerd die de positie, professionalisering en zichtbaarheid van impact ondernemers in Haarlem en Kennemerland versterken. Samen met de Stichting Stadsgarage geeft de gemeente Haarlem hier uitvoering aan onder de naam ‘Kennemer Impact’. Toedoen heeft in deze periode verschillende events georganiseerd zoals The Impact Days en een City Deal evenement in Haarlem. Ook hebben wij de Kennemer Impact Helpdesk gerealiseerd vanuit onze samenwerking voor een betere stad.

Ontwikkelingen rondom Impact Ondernemen in Haarlem

Sinds de start in 2020 is het actieprogramma gegroeid en doorontwikkeld. Denk aan nieuw ondersteuningsaanbod, de lancering van het Kennemer Inkoop Platform en de Kennemer Impact Helpdesk, diverse evenementen en een groeiende community van impact ondernemers. Vanaf 2023 zijn bestaande acties geïntensiveerd en uitgebreid, en zijn verschillende nieuwe acties gestart en uitgevoerd.

Lees het hele bericht op de website van de Kennemer Impact Helpdesk.

Recordopbrengst stroom uit duurzame bronnen

Recordopbrengst stroom uit duurzame bronnen

Recordopbrengst stroom uit duurzame bronnen: afgelopen week is voor het eerst meer dan helft van alle gebruikte elektriciteit in Nederland uit hernieuwbare bronnen afkomstig. Dit blijkt uit cijfers van de website Energieopwek.nl, een website die is verbonden aan het...

Lees meer
Toedoen start samenwerking Mugjes

Toedoen start samenwerking Mugjes

Toedoen is een samenwerking aangegaan met Mugjes. Hét onafhankelijke platform met kindvriendelijke activiteiten en locaties in Haarlem en omstreken. Frederiek van Waes en Nicoline van Slingelandt, oprichters van Mugjes, schreven daarover het volgende bericht: --...

Lees meer

cases die ertoe doen

opdrachten waar we trots op zijn

Evenement Social Impact Night (The Impact Days)

60 sociale ondernemers bijeengebracht tijdens de Social Impact Night. Het kick-off evenement van The Impact Days in Haarlem. Toedoen verzorgde het gehele communicatieproces rondom het evenement.

Bekijk het project

Animatie Verduurzaming appartementen

Het versnellen van de energietransitie door het proces van verduurzaming bij VvE’s te vereenvoudigen en inzichtelijk te maken. Toedoen ontwikkelde een animatie waarmee bestuurders en beheerders inzicht krijgen in het proces.

Bekijk het project

Responsive website P'titPouss

Hoe maak je jouw initiatief op een inspirerende manier zichtbaar? Toedoen ontwikkelde voor deze vraag een frisse website voor het digitale onderwijspakket van P’titPouss.

Bekijk het project