06-53215631 info@toedoen.nu

Recordopbrengst stroom uit duurzame bronnen

n
11 april 2022

Recordopbrengst stroom uit duurzame bronnen: afgelopen week is voor het eerst meer dan helft van alle gebruikte elektriciteit in Nederland uit hernieuwbare bronnen afkomstig. Dit blijkt uit cijfers van de website Energieopwek.nl, een website die is verbonden aan het Klimaatakkoord. Energieopwek.nl laat actueel zien hoeveel hernieuwbare energie er wordt opgewekt.

54% van de gebruikte elektriciteit was afkomstig uit hernieuwbare bronnen, waarvan ongeveer:

  • 31% windmolens
  • 11 procent uit zonne-energie en
  • 10% uit biomassa

In 2030 komt 70% van alle elektriciteit uit hernieuwbare bronnen. In 2050 wil Nederland helemaal geen fossiele brandstoffen, zoals aardgas en steenkool, gebruiken. Er is nog veel te doen om dat te bereiken, de vraag naar elektriciteit stijgt en er zijn veel maatregelen nodig om altijd voldoende stroom te hebben, zoals opslag van duurzaam opgewekte elektriciteit en een flexibel energiesysteem. (Rijksoverheid – Klimaatakkoord, 2022).

“Het record valt volgens deskundigen goed te verklaren. Aan de ene kant wordt er steeds meer gebruikgemaakt van duurzame bronnen, bijvoorbeeld doordat extra windmolens bij komen en steeds meer huishoudens zonnepanelen aanschaffen.”

“De recordopbrengst van afgelopen week heeft ook te maken met de weersomstandigheden die ‘gunstig’ waren voor de energie-opwek, zegt NOS-weerman Gerrit Hiemstra. Staat er veel wind en schijnt tegelijkertijd de zon, dan wordt er meer duurzame energie opgewekt.”

Lees het hele artikel @ https://nos.nl/artikel/2424646-recordopbrengst-afgelopen-week-meer-dan-helft-van-stroom-uit-duurzame-bronnen

Op naar meer positieve energie en het volgende record!

#energietransitie #zonne-energie #windenergie #duurzaamwonen #klimaatcommunicatie

Toedoen start samenwerking Mugjes

Toedoen start samenwerking Mugjes

Toedoen is een samenwerking aangegaan met Mugjes. Hét onafhankelijke platform met kindvriendelijke activiteiten en locaties in Haarlem en omstreken. Frederiek van Waes en Nicoline van Slingelandt, oprichters van Mugjes, schreven daarover het volgende bericht: --...

Lees meer

cases die ertoe doen

opdrachten waar we trots op zijn

Evenement Social Impact Night (The Impact Days)

60 sociale ondernemers bijeengebracht tijdens de Social Impact Night. Het kick-off evenement van The Impact Days in Haarlem. Toedoen verzorgde het gehele communicatieproces rondom het evenement.

Bekijk het project

Animatie Verduurzaming appartementen

Het versnellen van de energietransitie door het proces van verduurzaming bij VvE’s te vereenvoudigen en inzichtelijk te maken. Toedoen ontwikkelde een animatie waarmee bestuurders en beheerders inzicht krijgen in het proces.

Bekijk het project

Responsive website P'titPouss

Hoe maak je jouw initiatief op een inspirerende manier zichtbaar? Toedoen ontwikkelde voor deze vraag een frisse website voor het digitale onderwijspakket van P’titPouss.

Bekijk het project