06-53215631 info@toedoen.nu
Duurzame Dinsdag 2021 live te volgen

Duurzame Dinsdag, de Prinsjesdag van de Duurzaamheid

7 september 2021

Duurzame Dinsdag

Op 7 september is het Duurzame Dinsdag, de jaarlijkse Prinsjesdag van de Duurzaamheid. De dag dat duurzame en vernieuwende initiatieven uit de samenleving de krachten bundelen met politiek Den Haag. Het kabinet neemt op deze dag de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst. In deze koffer zitten wel honderden duurzame ideeën en initiatieven. Bijvoorbeeld over circulaire economie, energie en natuur en biodiversiteit. De ideeën zijn ingestuurd door mensen uit alle hoeken van onze samenleving.

Duurzame Dinsdag - de Prinsjedag van de Duurzaamheid

Samen op weg naar de Duurzame Doorbraak

Er is veel momentum met de lopende kabinetsformatie. Het thema van dit jaar is dan ook: samen op weg naar de Duurzame Doorbraak! Met o.a.de Duurzame Troonrede 2021, door Werner Schouten, voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging.

Wat is de boodschap van de duurzame troonrede? En hoe gaan we een duurzame doorbraak realiseren? Je kunt het hele programma live volgen.

Tijd: 14.30-17.15
Livestream: https://duurzamedinsdag.nl/live

Als duurzame doeners zijn wij natuurlijk benieuwd!

Duurzame Dinsdag 2021 live te volgen

Ook benieuwd op welke duurzame opdrachten wij trots op zijn?

Samenwerken aan een betere stad
Wij zetten ons in voor de Stadsgarage omdat wij geloven in de toekomst van impact ondernemen en graag bijdragen aan nieuwe samenwerkingen en oplossingen. Dit doen we samen met onze collega’s in het multidisciplinaire team, van verbinders, onderzoekers, wetenschappers, trainers, experts en studenten. Zo leveren we een bijdrage aan de transitie naar een duurzame en sociale leefomgeving voor onze stad en regio.

Lees meer

Stadsreporters – Werkplaats voor sociale innovatie
Deze sociale onderneming biedt (amateur) schrijvers de mogelijkheid verhalen te publiceren in elk genre en op ieder thema. Daarbij zijn diversiteit en toegankelijkheid leidend ter stimulering van burgerjournalistiek. Je begrijpt; de opdracht van de Stadsreporters is er één naar ons hart!

Lees meer

The Impact Days – bouwen aan een eerlijke en duurzame wereld
In Haarlem vond de kick-off plaats voor de allereerste Social Impact Night. Deze avond was onderdeel van de landelijke Impact Days. Een jaarlijkse campagne die in heel Nederland zichtbaar maakt hoe ondernemers bouwen aan een eerlijke en duurzame wereld.

Lees meer

Recordopbrengst stroom uit duurzame bronnen

Recordopbrengst stroom uit duurzame bronnen

Recordopbrengst stroom uit duurzame bronnen: afgelopen week is voor het eerst meer dan helft van alle gebruikte elektriciteit in Nederland uit hernieuwbare bronnen afkomstig. Dit blijkt uit cijfers van de website Energieopwek.nl, een website die is verbonden aan het...

Lees meer

cases die ertoe doen

opdrachten waar we trots op zijn

Evenement Social Impact Night (The Impact Days)

60 sociale ondernemers bijeengebracht tijdens de Social Impact Night. Het kick-off evenement van The Impact Days in Haarlem. Toedoen verzorgde het gehele communicatieproces rondom het evenement.

Bekijk het project

Animatie Verduurzaming appartementen

Het versnellen van de energietransitie door het proces van verduurzaming bij VvE’s te vereenvoudigen en inzichtelijk te maken. Toedoen ontwikkelde een animatie waarmee bestuurders en beheerders inzicht krijgen in het proces.

Bekijk het project

Responsive website P'titPouss

Hoe maak je jouw initiatief op een inspirerende manier zichtbaar? Toedoen ontwikkelde voor deze vraag een frisse website voor het digitale onderwijspakket van P’titPouss.

Bekijk het project