06-53215631 info@toedoen.nu
Social Enterprise Overheidscongres 13 oktober in Haarlem

Kom naar het Social Enterprise Overheidscongres op 13 oktober

n
1 oktober 2021

Hoe kan de samenwerking tussen overheden, sociaal ondernemers en andere spelers in het ecosysteem ervoor zorgen dat we beter uit deze crisisperiode zullen komen? Maar ook: hoe kunnen bedrijven en organisaties met hun inkoop bijdragen aan positieve ontwikkelingen in de maatschappij?

Deze vragen staan centraal tijdens het Social Enterprise Overheidscongres 2021 op 13 oktober. Haarlem is één van de vier gaststeden van dit landelijke event. Uniek aan deze editie: Je kunt het programma online volgen of fysiek in één van de regio hubs. Stadsgarage is partner van Social Enterprise NL en ontwikkelt samen met de gemeente Haarlem het fysieke programma bij impact hub Oceans in Haarlem!

Communicatie tussen overheden, sociaal ondernemers en verschillende spelers in het veld is enorm belangrijk. Daarom is Toedoen partner van de Stadsgarage omdat wij geloven in de toekomst van impact ondernemen en graag bijdragen aan nieuwe samenwerkingen en oplossingen.

Het Social Enterprise Overheidscongres belooft een inspirerende dag te worden met verschillende onderdelen:

Praktische informatie 13 oktober

09:00 – 13:00 – Social Enterprise Overheidscongres fysiek in Haarlem
13:00 – 15:00 – Impact Tour (fietsroute langs impact ondernemers)
15:00 – 17:00 – Event: maatschappelijk inkopen doe je zo!

Social Enterprise overheidscongres – Build Back Better – 13 oktober 2021

Tijdens het congres vind je interessante samenwerkingen en nieuwe oplossingen op allerlei prangende maatschappelijke thema’s zoals circulaire economie, krachtige wijken en arbeidsparticipatie. Daarnaast zit het programma boordevol inspirerende sprekers.

  • Sander Heijne (o.a. auteur van het boek Fantoomgroei) schetst hoe en waarom we de transitie naar een impact economie kunnen en moeten versnellen.
  • Jeroen Joon (wethouder gemeente Apeldoorn) vertelt hoe de City Deal Impact Ondernemen obstakels voor impact ondernemers zal gaan aanpakken en impact ondernemen op een nieuw niveau zal gaan brengen.
  • Robert Berkhout (wethouder gemeente Haarlem) gaat in op de rol van het Actieprogramma Impact Ondernemen en de City Deal om het dilemma “Ondernemen met subsidie of gesubsidieerd ondernemen” weg te nemen.
  • Pjotr Anthony (PWC) neemt ons mee in de zeven tips voor duurzame samenwerking tussen gemeenten en sociale ondernemingen.

Bovenstaand programma is slechts het ochtendprogramma. Bekijk het hele programma op de website van de Stadsgarage.

Benieuwd wat wij nog meer doen in Haarlem?

Bekijk de case: Samenwerken aan een betere stad en ontdek hoe wij ons inzetten voor de energietransitie en impact ondernemerschap.

Recordopbrengst stroom uit duurzame bronnen

Recordopbrengst stroom uit duurzame bronnen

Recordopbrengst stroom uit duurzame bronnen: afgelopen week is voor het eerst meer dan helft van alle gebruikte elektriciteit in Nederland uit hernieuwbare bronnen afkomstig. Dit blijkt uit cijfers van de website Energieopwek.nl, een website die is verbonden aan het...

Lees meer

cases die ertoe doen

opdrachten waar we trots op zijn

Evenement Social Impact Night (The Impact Days)

60 sociale ondernemers bijeengebracht tijdens de Social Impact Night. Het kick-off evenement van The Impact Days in Haarlem. Toedoen verzorgde het gehele communicatieproces rondom het evenement.

Bekijk het project

Animatie Verduurzaming appartementen

Het versnellen van de energietransitie door het proces van verduurzaming bij VvE’s te vereenvoudigen en inzichtelijk te maken. Toedoen ontwikkelde een animatie waarmee bestuurders en beheerders inzicht krijgen in het proces.

Bekijk het project

Responsive website P'titPouss

Hoe maak je jouw initiatief op een inspirerende manier zichtbaar? Toedoen ontwikkelde voor deze vraag een frisse website voor het digitale onderwijspakket van P’titPouss.

Bekijk het project