06-53215631 info@toedoen.nu

Onderneem met je hart – doe mee met The Impact Days

8 november 2021

“Ik was op zoek naar een pand naast de Action. Zo kon ik mensen de keuze geven tussen alles of niks. Maar ja, ik ben geen ondernemer dus wat moet ik met een winkel?” Inmiddels is de Reaction-beweging van filmmaker Kees Brouwer (VPRO) uitgegroeid naar 230 filialen. Ik sprak hem op donderdag 4 november tijdens de Tegenlicht meet-up in De Pletterij en vind het fascinerend.

Ondernemen met je hart

Zelf zegt hij er weinig vanaf te weten, maar duurzame, lokale en sociale initiatieven, mensen die met hun hart ondernemen, weten wel beter. Reaction is het verhaal dat zij al jarenlang vertellen. Dat je ook kunt ondernemen zonder dat het ten koste gaat van mens en milieu. En dat je dan als consument iets kunt kopen zonder dat het ten koste gaat van mens en milieu.

Wat willen we nog minder?

Wat willen we nog minder? is de start van zijn eigen keten: de Reaction. De keten bestaat uit een verzameling ondernemers die bewijzen dat het anders kan. Nederland kent talloze duurzame, sociale, en lokale ondernemingen. Die moeten opboksen tegen grote winkelketens, die vol liggen met spullen waarvan we niet precies weten hoe, door wie, en onder welke omstandigheden ze zijn gemaakt.

Reaction-filialen zijn eigenlijk overal, alleen het logo op de gevel ontbreekt nog. Onder het motto ‘wat willen we nog minder?’ reist Kees daarom de komende tijd het land door in zijn bestelwagen, op zoek naar mensen die laten zien hoe je eerlijk, sociaal, transparant en met een minimale voetafdruk kunt produceren.

The Impact Days

En daarom komt Kees Brouwer tijdens The Impact Days – hét evenement waar ‘Next Level’ ondernemerschap gevierd wordt – op 19 november naar Haarlem. Haarlem kent een groot aantal impact ondernemers die je makkelijk kunt vinden op het Kennemer Inkoop Platform of via de website van The Impact Days.

Toedoen is communicatiepartner van de Stadsgarage en verzorgt de communicatie rondom The Impact Days. We zijn er trots op om aan te sluiten bij deze landelijke beweging!

Recordopbrengst stroom uit duurzame bronnen

Recordopbrengst stroom uit duurzame bronnen

Recordopbrengst stroom uit duurzame bronnen: afgelopen week is voor het eerst meer dan helft van alle gebruikte elektriciteit in Nederland uit hernieuwbare bronnen afkomstig. Dit blijkt uit cijfers van de website Energieopwek.nl, een website die is verbonden aan het...

Lees meer
Toedoen start samenwerking Mugjes

Toedoen start samenwerking Mugjes

Toedoen is een samenwerking aangegaan met Mugjes. Hét onafhankelijke platform met kindvriendelijke activiteiten en locaties in Haarlem en omstreken. Frederiek van Waes en Nicoline van Slingelandt, oprichters van Mugjes, schreven daarover het volgende bericht: --...

Lees meer

cases die ertoe doen

opdrachten waar we trots op zijn

Evenement Social Impact Night (The Impact Days)

60 sociale ondernemers bijeengebracht tijdens de Social Impact Night. Het kick-off evenement van The Impact Days in Haarlem. Toedoen verzorgde het gehele communicatieproces rondom het evenement.

Bekijk het project

Animatie Verduurzaming appartementen

Het versnellen van de energietransitie door het proces van verduurzaming bij VvE’s te vereenvoudigen en inzichtelijk te maken. Toedoen ontwikkelde een animatie waarmee bestuurders en beheerders inzicht krijgen in het proces.

Bekijk het project

Responsive website P'titPouss

Hoe maak je jouw initiatief op een inspirerende manier zichtbaar? Toedoen ontwikkelde voor deze vraag een frisse website voor het digitale onderwijspakket van P’titPouss.

Bekijk het project