06-53215631 info@toedoen.nu
Kom naar de Open Energiedag op 11 september

Kom naar de Open Energiedag op 11 september

6 september 2021

Open Energiedag

Waar komen elektriciteit en warmte eigenlijk vandaan? En hoe zorgen we ervoor dat die energie steeds schoner wordt? Ontdek het tijdens de Open Energiedag. Het Seinwezen, broedplaats van Toedoen, is open voor het bekijken van het eerste collectieve zonnestroomdak van Noord-Holland. Collega’s van Zon op Garenkokerskwartier zijn aanwezig om je er meer over te vertellen!

Kom naar de Open Energiedag op 11 september

Bezoek collectieve zonnedaken

Ook kun je het collectieve zonnedak bij de Haarlemmer Kweektuin (KweekZon coöperatieve energie U.A.) in Haarlem-Noord bewonderen. Het leggen van zonnepanelen op kassen is vrij uniek. Een reis die in 2017 is begonnen en sinds mei 2021 stroom opwekt met meer dan 800 panelen.

Kom je ook kijken naar een duurzaam energieproject tijdens de jaarlijkse Open Energiedag? Kijk hier voor de locaties en ervaar hoe het werkt: daarkrijgjeenergievan.nl.

Daar Krijg Je Energie Van is een initiatief van De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), samen met vijf brancheorganisaties: NWEA (windenergie), Holland Solar (zonne-energie), EnergieSamen (energiecoöperaties), Vereniging Warmtepompen en Branchevereniging Bodemenergie.

 

Toedoen en andere duurzame energieprojecten

Wijkaanpak & bewonerscommunicatie
Wij helpen energiecoöperaties, gemeenten en burgerinitiatieven bij de energietransitie. Hoe bereik je de bewoners van jouw buurt, wijk, dorp, stad of regio?
Lees meer

Energietransitie: Europees project Empower2.0 en de Regionale Energie Participatie
De regio Kennemerland verwacht de komende tien jaar de opwek van o.a. zon- en windenergie bijna te verviervoudigen. Dat vergt nauwe samenwerking tussen gemeenten, lokale energie-initiatieven en inwoners, maar hoe krijg je dat voor elkaar?
Lees meer

Energietransitie: (Ver)bouwen aan de toekomst
In opdracht voor Synergos Communicatie ontwikkelde Toedoen alle bijbehorende communicatie om particuliere woningeigenaren te bereiken en ze zo te helpen om hun huis echt energiezuinig aan te pakken. Lees meer

Verduurzaming van een VvE – animatie
Hoe maak je het ingewikkelde proces van verduurzaming inzichtelijk? Voor onze opdrachtgever het VvE Duurzaamheidsloket hebben we een animatie gemaakt over de stappen in het proces naar de verduurzaming van VvE’s.
Lees meer

Recordopbrengst stroom uit duurzame bronnen

Recordopbrengst stroom uit duurzame bronnen

Recordopbrengst stroom uit duurzame bronnen: afgelopen week is voor het eerst meer dan helft van alle gebruikte elektriciteit in Nederland uit hernieuwbare bronnen afkomstig. Dit blijkt uit cijfers van de website Energieopwek.nl, een website die is verbonden aan het...

Lees meer
Toedoen start samenwerking Mugjes

Toedoen start samenwerking Mugjes

Toedoen is een samenwerking aangegaan met Mugjes. Hét onafhankelijke platform met kindvriendelijke activiteiten en locaties in Haarlem en omstreken. Frederiek van Waes en Nicoline van Slingelandt, oprichters van Mugjes, schreven daarover het volgende bericht: --...

Lees meer

cases die ertoe doen

opdrachten waar we trots op zijn

Evenement Social Impact Night (The Impact Days)

60 sociale ondernemers bijeengebracht tijdens de Social Impact Night. Het kick-off evenement van The Impact Days in Haarlem. Toedoen verzorgde het gehele communicatieproces rondom het evenement.

Bekijk het project

Animatie Verduurzaming appartementen

Het versnellen van de energietransitie door het proces van verduurzaming bij VvE’s te vereenvoudigen en inzichtelijk te maken. Toedoen ontwikkelde een animatie waarmee bestuurders en beheerders inzicht krijgen in het proces.

Bekijk het project

Responsive website P'titPouss

Hoe maak je jouw initiatief op een inspirerende manier zichtbaar? Toedoen ontwikkelde voor deze vraag een frisse website voor het digitale onderwijspakket van P’titPouss.

Bekijk het project