06-53215631 info@toedoen.nu

Niets doen is geen optie. Doe mee met de Nationale Klimaatweek!

29 oktober 2021

Doe mee met de Nationale Klimaatweek!

Gister – 28 oktober 2021 – was de Klimaatdag. Dé aftrap van de allereerste Nationale Klimaatweek. Tijdens die week vraagt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land al gebeurt aan klimaatverbeteringen. Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat. Want hoe eerder we met z’n allen minder CO2 uitstoten, hoe beter het is voor ons allemaal.

Niets doen is geen optie.

De overheid roept burgers, bedrijven en organisaties in héél Nederland op om bij te dragen aan een beter klimaat én om mee te doen met de Nationale Klimaatweek. Toedoen maakt impact met duurzame communicatie. Dit doen we binnen de thema’s klimaat en energie en duurzaam ondernemen. Voorbeelden hiervan zijn de organisatie van de Haarlemse Impact Days; een jaarlijkse campagne die zichtbaar maakt hoe impact ondernemers bouwen aan een eerlijke en duurzame wereld. Maar ook voor diverse projecten in de energietransitie, waaronder het EU Interreg Project Empower, de communicatie van een regionaal Energieloket en bewonerscommunicatie voor energie coöperaties. Op naar minimaal 50% lokaal eigendom van duurzame energie!

Nationale Klimaatweek

Zelf meedoen met de Nationale Klimaatweek of weten wat er allemaal al gebeurt in het land? Kijk dan op deze pagina.

De Klimaatdag

Op de Klimaatdag presenteert het kabinet de klimaatnota en reageren ze op de uitkomsten van de Klimaat- en Energieverkenning. Je kunt hier meer lezen over deze documenten. Deze inzichten worden gebruikt om beleid bij te sturen of nieuw beleid te maken want in 2050 moet Nederland 95% minder broeikasgassen uitstoten in vergelijking met 1990. Het doel voor 2030 is 49% minder.

Niets doen is geen optie, ook benieuwd op welke klimaatopdrachten wij trots op zijn?

Building Beira Back Better – verhaallijn en presentatie

Hoe maak je van complexe informatie een relevant verhaal? De doelgroep? Partners die willen investeren in de weerbaarheid van de stad Beira. Het werken aan de lange termijn weerbaarheid tegen effecten van klimaatverandering in Beira, Mozambique draagt bij aan doel 11. Duurzame steden en gemeenschappen, doel 13. Klimaatactie en doel 17. Partnerschap om de doelen te bereiken. Bekijk het project.

Energietransitie: Europees project Empower2.0 en de Regionale Energie Participatie

De regio Kennemerland verwacht de komende tien jaar de opwek van o.a. zon- en windenergie bijna te verviervoudigen. Dat vergt nauwe samenwerking tussen gemeenten, lokale energie-initiatieven en inwoners, maar hoe krijg je dat voor elkaar?
Lees meer

Verduurzaming van een VvE – animatie

Hoe maak je het ingewikkelde proces van verduurzaming inzichtelijk? We hebben de verhaallijn en de voice-over teksten voor een animatie gemaakt. Deze animatie geeft inzicht in de stappen in het proces naar de verduurzaming van VvE’s.
Lees meer

Voor meer cases en bijbehorende SDG doelstellingen zie ons portfolio.

 

Recordopbrengst stroom uit duurzame bronnen

Recordopbrengst stroom uit duurzame bronnen

Recordopbrengst stroom uit duurzame bronnen: afgelopen week is voor het eerst meer dan helft van alle gebruikte elektriciteit in Nederland uit hernieuwbare bronnen afkomstig. Dit blijkt uit cijfers van de website Energieopwek.nl, een website die is verbonden aan het...

Lees meer
Toedoen start samenwerking Mugjes

Toedoen start samenwerking Mugjes

Toedoen is een samenwerking aangegaan met Mugjes. Hét onafhankelijke platform met kindvriendelijke activiteiten en locaties in Haarlem en omstreken. Frederiek van Waes en Nicoline van Slingelandt, oprichters van Mugjes, schreven daarover het volgende bericht: --...

Lees meer

cases die ertoe doen

opdrachten waar we trots op zijn

Evenement Social Impact Night (The Impact Days)

60 sociale ondernemers bijeengebracht tijdens de Social Impact Night. Het kick-off evenement van The Impact Days in Haarlem. Toedoen verzorgde het gehele communicatieproces rondom het evenement.

Bekijk het project

Animatie Verduurzaming appartementen

Het versnellen van de energietransitie door het proces van verduurzaming bij VvE’s te vereenvoudigen en inzichtelijk te maken. Toedoen ontwikkelde een animatie waarmee bestuurders en beheerders inzicht krijgen in het proces.

Bekijk het project

Responsive website P'titPouss

Hoe maak je jouw initiatief op een inspirerende manier zichtbaar? Toedoen ontwikkelde voor deze vraag een frisse website voor het digitale onderwijspakket van P’titPouss.

Bekijk het project